Waarom coaching voor ondernemers, directeuren en managers

Persbericht, o.a. geplaatst in Peel en Maas – Nieuwblad Venray eo

Word een betere leider van jezelf en voor anderen

Venray | “De beste directeuren en managers ontwikkelen hun mensen om succesvoller te zijn dan zij.” Het is een van de speerpunten in haar visie op leiderschap. En het typeert ook de mens Angelique Jansen, die vanaf 1998 allerlei management- en directiefuncties bekleedde door heel Nederland. Die ervaring en kennis bundelt ze nu in Big Cheese, haar eigen bedrijf in personal careercoaching & development. Een nieuwe uitdaging.

Nee, ze wordt niet directeur van een hamburgergigant of een kaasfabriek. De Venrayse zegt het met een lach. “Ik zocht naar een naam die onderscheidend is en die mensen niet zo snel vergeten. De naam Big Cheese is in Engeland een ander woord voor baas of leidinggevende. De hoofdletter B in mijn logo symboliseert een vogel en staat voor het op zoek gaan naar een andere functie of vleugels krijgen door excellent leiderschap.”

Onderscheiden wil ze zich ook – en vooral – door haar persoonlijke aanpak. “Ik ben een gevoelsmens, hou ervan om mensen te verbinden en te inspireren. Erg belangrijk voor directeuren en leiders, want je personeel is je menselijk kapitaal. Als je erin slaagt je eigen mensen mee te nemen in je verhaal, te motiveren en te waarderen, dan ben je als leidinggevende al een heel eind op de goede weg. Waardeer het individu in plaats van iedereen als werknemer te beschouwen. En durf je kwetsbaar op te stellen. Goede directeuren en managers bouwen verbindingen op en zijn niet bang om zich kwetsbaar op te stellen. Daarmee kun je je als een leider van de toekomst onderscheiden. En natuurlijk moet je als leidinggevende een visie op de toekomst hebben. Zorg ervoor dat je niet wordt verrast, want de wereld waarin we anno 2021 leven en werken is continu in beweging en vol onbekende wegen.”

Angelique Jansen is gecertificeerd loopbaancoach. Ze praat vol passie over haar vakgebied. Als ervaringsdeskundige, ze was onder meer directeur van Rabobank Horst-Venray, weet ze ook waarover ze het heeft. Ze volgde gedurende haar loopbaan ook allerlei opleidingen om zowel haar persoonlijke als zakelijk skills verder te ontwikkelen. “Als je zelf niet groeit, kun je ook niet verwachten dat je bedrijf verder groeit. Persoonlijke groei is zakelijke groei, daar ben ik van overtuigd. Tijdens mijn loopbaan heb ik, naast directeuren en managers uit verschillende sectoren, bijvoorbeeld ook heel veel talentvolle mensen begeleid. Van dat mentorschap heb ik enorm genoten, zeker als je die talenten ziet groeien als werknemer én als mens. Nu ga ik mijn passie voor het coachen en ontwikkelen van directeuren en managers als zelfstandig ondernemer uitoefenen. Of het nu gaat om leiderschapsontwikkeling binnen de functie zelf, een concreet vraagstuk dat opgelost moet worden of om de vraag wat de volgende carrièrestap zal zijn: ik wil ze daarbij graag adviseren, inspireren en ondersteunen. Want elke leider heeft momenten voor zichzelf nodig om te groeien.”

Careercoaching is een vorm van persoonlijke coaching die directeuren en managers helpt meer voldoening te vinden in hun carrière door professionele doelen vast te stellen, een plan op te stellen en eventuele hindernissen te overwinnen. “Zonder een mentor of een verantwoordingspartner vinden veel directeuren en managers dat ze tegen het plafond aanlopen van wat ze kunnen bereiken”, weet Jansen. “Ik kan ze helpen met het op een rijtje zetten van een breed scala aan persoonlijke carrièregerelateerde en persoonlijke doelen en uitdagingen. Om ze ondersteuning en advies te geven bij het vinden en uitvoeren van een plan om hun ambities te realiseren. Om ze uit te dagen een betere leider te worden. Of om ze te helpen om de volgende carrièrestap voor te bereiden. Ik maak geen standaard leiderschapsprogramma voor groepen, maar werk individueel, pragmatisch en vooral persoonlijk.”

Wil je de effectiviteit van jouw leiderschap verhogen? Twijfel je over te nemen stappen en vind je het lastig deze stappen effectief te presenteren? Of denk je na over je volgende stap in je carrière en wil je daarvoor professionele ondersteuning?

Neem dan contact op met Angelique Jansen via e-mail info@Bigcheese.nl, telefoon 06-539 64 579, of kijk op de website www.bigcheese.nl.

sep 20, 2021