Dream big or go home!

Dream

Dream big or go home…volgens mij heeft Elon Musk van Tesla dit ooit geroepen. En hij heeft gelijk. Want ook dat is persoonlijk leiderschap.

Toen ik pas bij de Rabobank begonnen was als baliemedewerkster vroegen collega’s mij wat ik wilde worden binnen de bank. Ik riep toen meteen “directeur” waarop iedereen begon te lachen. Want het was 1989, ik was 21 jaar, en had net enkele jaren als hoofdkassière binnen een supermarkt achter de rug. Maar door te dromen en geloof in mijzelf, hard werken, veel studie en de bereidheid tot opoffering werd ik in 2007 commercieel directeur en in 2011 algemeen directeur. En die weg heb ik niet alleen afgelegd. In die periode heb ik verschillende (loopbaan)coaches in de arm genomen om mij een stap verder te brengen. Doordat zij in staat waren te reflecteren, de juiste vragen te stellen, mij uit te dagen en te ondersteunen tijdens mijn minder goede momenten. Daar ben ik ze tot op de dag van vandaag dankbaar voor!

Als directeur ging ik bij ondernemers op de koffie ging en werd ik enorm geïnspireerd door hun passie, hun visie en dromen en hoe zij dit hebben waargemaakt. Toen kwam voor mij opnieuw een moment van dromen: wat als ik zelf ondernemer ga worden? Wat als ik een goede functie binnen de bank opoffer om die droom waar te maken? Die droom vol risico’s en onbekende stappen. Wat als……en opnieuw heb ik een coach in de arm genomen om mij in dit denkproces te begeleiden. Zij leerde mij niet naar functies en functie inhoud te kijken maar naar momenten van geluk en euforie in mijn werk. Wat maakte mij echt gelukkig, waar kreeg ik energie van, waar ging mijn hart sneller van kloppen?

En zo ben ik Big Cheese gestart: om mee te helpen aan het realiseren van de droom van een ander. Dat is voor mij betekenisvol ondernemen. Dat maakt mij gelukkig!

Waar droom jij van?

 

okt 21, 2021