De passie van
Angelique Jansen

“De beste directeuren en managers ontwikkelen hun mensen om succesvoller te zijn dan zij.” Het is een van de speerpunten in haar visie op leiderschap. En het typeert ook de mens Angelique Jansen, die vanaf 1998 allerlei management- en directiefuncties bekleedde in Nederland. Die ervaring en kennis bundelt ze nu in Big Cheese, haar eigen bedrijf in personal careercoaching & development.

“Onderscheiden wil ik me vooral door mijn persoonlijke aanpak”

“Onderscheiden wil ik me vooral door mijn persoonlijke aanpak. Ik ben een gevoelsmens, hou ervan om mensen te verbinden en te inspireren. Erg belangrijk voor directeuren en managers, want je personeel is je menselijk kapitaal. Als je erin slaagt je eigen mensen mee te nemen in je verhaal, te motiveren en te waarderen, dan ben je als leidinggevende al een heel eind op de goede weg. Waardeer het individu in plaats van iedereen als werknemer te beschouwen. En durf je kwetsbaar op te stellen. Goede directeuren en managers bouwen verbindingen op en zijn niet bang om zich kwetsbaar op te stellen. Daarmee kun je je als een leider van de toekomst onderscheiden. En natuurlijk moet je als leidinggevende een visie op de toekomst hebben. Zorg ervoor dat je niet verrast wordt, want de wereld waarin we anno 2021 leven en werken is continu in beweging en vol onbekende wegen.”

Angelique Jansen is gecertificeerd loopbaancoach. Ze praat vol passie over haar vakgebied. Als ervaringsdeskundige weet ze ook waarover ze het heeft, ze was directeur binnen de bancaire sector in Nederland en is een ervaren toezichthouder en bestuursadviseur. Ze volgde gedurende haar loopbaan ook allerlei opleidingen om zowel haar persoonlijke als zakelijke skills verder te ontwikkelen. “Als je zelf niet groeit, kun je ook niet verwachten dat je bedrijf verder groeit. Persoonlijke groei is zakelijke groei, daar ben ik van overtuigd. Tijdens mijn loopbaan heb ik, naast directeuren en managers uit verschillende sectoren, bijvoorbeeld ook veel talentvolle mensen begeleid. Van dat mentorschap heb ik enorm genoten, zeker als je die talenten ziet groeien als werknemer én als mens. Met Big Cheese oefen ik mijn passie voor het coachen en ontwikkelen van directeuren en managers als zelfstandig ondernemer uit. Want elke leider heeft momenten voor zichzelf nodig om te groeien.”

‘Ik wil mijn kennis, ervaring en passie graag met directeuren en managers delen’

Drs. Angelique Jansen behaalde haar masters degree in Management and Organization aan de TIAS in Tilburg en volgde verschillende leiderschapstrajecten, onder andere bij Nijenrode Business School en IMD Lausanne (Institute for Management Development). Ook doet zij momenteel promotieonderzoek aan de Vrije Universiteit in Amsterdam naar het effect van nudging op de mentale vitaliteit van kenniswerkers.

“Of het nu gaat om leiderschapsontwikkeling binnen de functie zelf, een concreet vraagstuk dat opgelost moet worden of om de vraag wat de volgende carrièrestap zal zijn: ik wil mijn ervaringen, kennis en passie voor het coachen en ontwikkelen van managers en directeuren graag op een persoonlijke, pragmatische manier met hen delen. Word een betere leider van jezelf en voor anderen.”