Coach als goede investering: 5 redenen waarom

Een coach is een belangrijke gesprekspartner voor de ondernemer of directeur!

Als ondernemer of als directeur voel je je soms eenzaam. Iedereen kijkt naar jou wanneer er lastige beslissingen genomen moeten worden of lastige gesprekken gevoerd moeten worden. Kortom, je bent de klos wanneer er de spreekwoordelijke “stront aan de knikker is”.

Wanneer je veranderingen door wilt voeren binnen je onderneming om te groeien, dan stuit je vaak op weerstand; mensen veranderen immers niet graag. Daar heb je dan een hele kluif aan om iedereen mee te krijgen in die veranderingen. En als het niet zo goed gaat, en er ingrijpende maatregelen getroffen moeten worden om de onderneming te redden, dan kost je dat soms slapeloze nachten. Natuurlijk praat je erover met je team, wellicht ook met gezinsleden, maar dat zijn allemaal mensen die dicht bij je staan en emotioneel betrokken zijn. Zij leven met je mee, steunen je mentaal en ondersteunen je daar waar nodig. Maar je wilt hen niet onnodig belasten met je sores. Zij geven je niet die onafhankelijke reflectie en dat deskundig advies dat je nodig hebt op momenten die er voor jou toe doen.

Als directeur heb ik die eenzame momenten regelmatig gekend. Pas in een latere fase van mijn loopbaan heb ik de toegevoegde waarde van een coach leren kennen. Had ik dat maar veel eerder geweten! Daarom ben ik zelfstandig coach/sparringpartner geworden. Om andere ondernemers en directeuren te helpen rust en overzicht te krijgen, ook in meer enerverende tijden. Om advies te geven op persoonlijk vlak maar ook organisatorisch. Om te ondersteunen waar nodig bij veranderingen of in tijden van crisis.

Ik ben een coach die een luisterend oor bied, waar je in vertrouwen alles met kunt delen, die jouw behoefte centraal stelt en waar nodig je ondersteunt op die momenten die voor jou belangrijk zijn.
Want naast het persoonlijke karakter van mijn coaching heb ik veel ervaring opgedaan met crisis- en verandermanagement en het adviseren en begeleiden van ondernemers en ken ik de “mores” binnen veel sectoren.

Waar wacht je nog op? Zorg voor jezelf en maak vandaag nog een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek met mij! Bel 06 – 539 64579 of kijk op Contact – Big Cheese

 

 

aug 17, 2021